Afdekking

Een eigen zwembad in de tuin is puur genieten. Maar het onderhouden van een zwembad in topconditie kan een ware uitdaging zijn. Een lamellenafdekking ontzorgt u daarbij:

Een lamellenafdekking houdt het water op temperatuur, vermindert het onderhoud en biedt veiligheid voor kleine kinderen en dieren. De keuze voor de juiste afdekking verdient dan ook alle aandacht. Uiteraard helpt StuniQpools u om de juiste keuze in het oerwoud van afdekkingen te maken. Er is namelijk een grote variëteit aan lamellen en systemen beschikbaar.

Wij adviseren en plaatsten alleen de hoogste kwaliteit polycarbonaat en pvc lamellen, uiteraard gebruiksvriendelijk en geautomatiseerd.

lamellenafdekking  zijn verkrijgbaar in 2 type materiaal: PVC, en Polycarbonaat Solar. Wat is het verschil tussen deze twee soorten? Wij leggen het je uit!

PVC lamellen

PVC lamellen

PVC lamellen hebben een goede isolerende werking maar hebben een matige duurzaamheid en levensduur. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt chloor in het zwemwater en blootstelling aan UV-licht kunnen PVC lamellen ongeveer tien jaar mee gaan.

PVC lamellen hebben meestal de kleuren grijs, wit of lichtblauw maar zijn op aanvraag ook in andere kleuren verkrijgbaar. Doordat PVC lamellen geen licht doorlaten zullen ze het zwemwater van het zwembad maar zeer beperkt opwarmen. Het belangrijkste doel van het lamellen dek is om de warmte in het zwembad vast te houden.

PVC lamellen hebben een goede duurzaamheid, isoleren goed, en hebben een externe warmtebron nodig om het zwembad water te verwarmen. Het nadeel van PVC solar lamellen is dat ze kwetsbaarder zijn vanwege de volgende redenen: er zitten weekmakers in die door het chloor in het zwembad oplossen waardoor de PVC solar lamellen snel in kwaliteit afnemen, ze zijn gevoeliger voor hagel waardoor er snel beschadigingen kunnen ontstaan en PVC lamellen moeten constant “gekoeld” worden. 

Als er te weinig stromend water onder het lamellendek is wanneer de zon vol op het zwembad staat of dat het lamellendek is opgerold in direct zonlicht zullen de PVC zwembadlamellen “verbranden”. Hierdoor slijten ze zeer snel en is de kans groot dat het lamellendek binnen een aantal jaar vervangen moeten worden.

Polycarbonaat solar lamellen

StuniQpools is een zwembadbouwer die het belangrijk vindt om duurzame zwembaden en zwembadinstallaties te leveren. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om deze lamellen niet in ons standaard assortiment op te nemen. Op aanvraag kunnen wij deze lamellen wel leveren.

ONS ADVIES: ALTIJD Polycarbonaat solar lamellen!!

Polycarbonaat solar lamellen zijn namelijk zeer sterk en duurzaam. Ze hebben een goed isolerende werking. Daarnaast is de opbouw van de lamellen zo samengesteld dat ze het zwembadwater optimaal verwarmen. Solar lamellen kunnen afhankelijk van de ligging van het zwembad uw zwembadwater temperatuur tussen de 6 en 10 graden verwarmen.

Aan de bovenkant is het lamellendek doorzichtig waardoor het zonlicht wordt doorgelaten en aan de onderkant zijn de lamellen zwart. De zwarte onderkant absorbeert het zonlicht en geeft de zonnewarmte door aan het zwembadwater en er zal minder algengroei plaats vinden in het zwembad.

polycarbonaat solar lamellen zijn in initiële aanschaf duurder dan PVC of PVC solar lamellen maar, dit is echter snel terugverdient vanwege de volgende voordelen van deze lamellen: ze verwarmen het zwembad door gebruik te maken van de zon en ze gaan een stuk langer mee dan PVC solar lamellen. PC lamellen gaan afhankelijk van de ligging, chloor gehalte, gebruik minimaal 10 jaar mee. Een extra voordeel van PC lamellen is dat ze een stuk beter bestand zijn tegen hagel.

 

Contact

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via ons online formulier of bel ons op 085-0602938. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek en een offerte op maat.

StuniQpools is meer dan alleen een zwembadbouwer. Wij zijn uw partner voor een uniek en duurzaam zwembad op maat.

Scroll naar boven